VEGHEL – Juichende reacties op Facebook nadat bekend werd gemaakt dat snackbar Jopie in Veghel terugkeert. Onder toeziend oog van voormalige eigenaren Joop van Steen en Leslie van den Wildenberg wil oud-medewerker Kevin van der Steen (35) aanstaande woensdag de deuren heropenen.

‘Jopie is terug!’ staat te lezen op een groot spandoek tegen de gevel van de snackbar in wijk ’t Ven. Nadat hier woensdag een foto van werd geplaatst op de Jopie Facebookpagina met het bijschrift ‘Nog even geduld…’ regende het meteen enthousiaste geluiden. ‘Dit is het beste nieuws van 2021!’, ‘Eindelijk kunnen we weer de allerlekkerste satésaus en stoofvlees halen’, aldus de reactie van enkele Jopiefans.

Begrip tot ver buiten Veghel

Vooral wordt aangegeven dat de kwaliteit én het personeel van Jopie werden gemist, nadat Van Steen en Van den Wildenberg op 1 mei vorig jaar vanwege corona de deuren vervroegd sloten. Onder de nieuwe eigenaar, die Jopie omdoopte tot cafetaria Van Oranje ’t Ven, was het er ook erg rustig. Van der Steen wil er liever niets over kwijt. Hij kijkt vooruit. ,,Jopie was een begrip tot ver buiten Veghel en dat gaan we terugbrengen.”

Het is allemaal erg snel gegaan. Vorige week werd pas bekend dat Van Oranje ’t Ven besloot de deuren te sluiten. Daar hoorde Van der Steen van, die ook in de wijk woont en enkele jaren in de snackbar heeft gewerkt. ,,Ik ging samen met mijn partner in gesprek met Joop en Leslie en toen was het besluit snel genomen.”

× Whatsapp Chat Available from 12:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday